O MENI

Rojen sem 5.7.1979 in živim v Bovcu, kraju v zgornjem Posočju, ki je obdan z gorami. Že kot otrok sem s starši veliko zahajal v gore. Večino poletij pa sem preživel na Mangrtski planini, kjer sem pasel ovce in koze. Zato sem imel čas, da sem se potikal po kozjih stezicah in raziskoval skalni svet, kar mi pride prav še danes. Oče je bil alpinist in gorski reševalec, zato sem se tudi jaz navdušil nad plezanjem in posledično nad reševanjem v gorah. S plezanjem sem začel leta 1997 v stenah okoli Mangrta in nad planino Zapotok, ki so mi še danes najljubše. Leta 2008 pa sem začel z delom v Društvu gorske reševalne službe Bovec, kjer sem zadnje tri leta predsednik društva.V gorsko reševalno službo sem pristopil, ker sem želel svoje znanje alpinizma koristno uporabiti v dober namen in pomagati ljudem, ki se znajdejo v stiski v gorah. V lanskem letu sem začel usposabljanje za reševalca letalca, ki sem ga letos uspešno zaključil. V poletnih mesecih bom tako tudi v dežurni helikopterski ekipi na Brniku, ki je v stalni pripravljenosti v primeru nesreč v gorah.

Profesionalno  se ukvarjam z rejo drobnice in pridelavo sira, tako da veliko časa preživim v naravi in gorah. Na naši ekološki kmetiji redimo ovce avtohtone bovške pasme in koze avtohtone drežniške pasme. Iz njihovega mleka pa pridelujemo ekološki sir in skuto pod blagovno znamko Ekološka kmetija Cuder.

Na svoji dosedanji plezalni poti sem opravil preko 600 vzponov. Najraje imam zimski alpinizem, ledne slapove in kombinirane smeri.